Pateu de casa

de Tuxedo in Ficat, 28 Mai 2013 | 33993 vizualizari

 

Foarte sanatos si mult mai bun decat ce se gaseste in comert.

Si daca vreti sa mancati ceva foarte gustos la micul dejun sau sa va impresionati musafirii cu un antreu deosebit, va recomand acest pateu de casa aromat cu cateva mirodenii si vin alb!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr ficat de pui
  • 100 gr unt
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • o ceapa mica
  • 100 ml vin alb
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de casa:

Spalam ficatul si il punem la fiert in apa rece. Cand a dat intr-un clocot, aruncam apa, il spalama si il punem din nou la fiert.

Cand este gata, il punem in robotul de bucatarie (sau il dam prin masina de tocat sau il strivim bine cu furculita) si il maruntim foarte bine.

Adaugam untul la temperatura camerei si mixam, apoi adaugam sarea, piperul si cimbrul dupa gust. Eu am pus cimbru doar cat am luat intre doua degete.

Calim o ceapa mica in 3 linguri ulei si o stingem cu 100 ml vin alb. O adugam si pe aceasta ficatului si mixam pana la omogenizare.

Este extraordinar de aromat si de bun, de acum incolo nici nu mai cumpar pateu din comert, nu se compara gustul iar cine doreste un pateu mai bio, aceasta este reteta , daca aveti ficat de la gaini de casa, atunci este ideal!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

_Alina_ 1

28.05.2013, 18:21

Delicios!

mena29 1

28.05.2013, 18:31

Mi-ai adus aminte sa mai fac si eu ca nu am mai facut de multa vreme. Eu faceam o reteta a Gabytei si e tare gustos!Asa e,nu se compara cu cel din comert!

Rocsi 1

28.05.2013, 20:52

Bravo Gabriela..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pate de casa, din ficat de pui